Raport 29/2020

21.05.2020 22:54

Kandydaci do Rady Nadzorczej Banku Pekao S.A.

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie – informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna („Bank") informuje, że w związku ze zwołanym na dzień 22 maja 2020 r. Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniem Banku, akcjonariusz Banku – Powszechny Zakład Ubezpieczeń S.A. zgłosił następujących kandydatów na członków Rady Nadzorczej Banku:

1. Pani Beata Kozłowska-Chyła

2. Pani Małgorzata Sadurska

3. Pan Marcin Eckert

4. Pan Michał Kaszyński

5. Pani Sabina Bigos-Jaworowska.

Ponadto akcjonariusz Banku – Polski Fundusz Rozwoju S.A., obok zgłoszonych wcześniej kandydatów do Rady Nadzorczej Banku wskazanych w raporcie bieżącym nr 24/2020 z dnia 7 maja 2020 r., zgłosił dodatkowo kandydaturę Pani Justyny Głębikowskiej-Michalak.

Życiorysy kandydatów stanowią załączniki do niniejszego raportu bieżącego.

Zgodnie z przepisami prawa, powołanie członków Rady Nadzorczej Banku jest możliwe po przeprowadzeniu oceny odpowiedniości.

Podstawa prawna: § 19 ust. 1 pkt 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim