Raport 68/2007

19.04.2007

Stanowisko Zarządu Banku Polska Kasa Opieki S.A. odnośnie do planowanej integracji Banku Pekao S.A. z Bankiem BPH S.A. w trybie art. 529 § 1 pkt 4 Kodeksu spółek handlowych

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki S.A. ('Bank Pekao S.A.') podtrzymuje swoje dotychczasowe stanowisko w sprawie integracji Banku Pekao S.A. z Bankiem BPH S.A. w drodze podziału Banku BPH S.A. przez przeniesienie części majątku Banku BPH S.A. w postaci zorganizowanej części przedsiębiorstwa na Bank Pekao S.A. w zamian za akcje Banku Pekao S.A., które obejmą akcjonariusze Banku BPH S.A., wyrażone w Uzasadnieniu decyzji o zamiarze integracji Banku Pekao S.A. z Bankiem BPH S.A. (raport bieżący nr 101/2006 z 13.11.2006 r.), Planie Podziału Banku BPH S.A. (raport bieżący nr 103/2006 z 16.11.2006 r.) oraz Sprawozdaniu Zarządu Banku Pekao S.A. sporządzonym na podstawie art. 536 § 1 Kodeksu spółek handlowych, uzasadniającym podział Banku BPH S.A. (raport bieżący nr 35/2007 z 31.01.2007 r.), powołując się na okoliczności i fakty wskazane w wyżej wymienionych dokumentach.

Podstawa prawna: § 21 ust. 3 w związku z § 5 ust. 1 pkt 15 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (Dz.U. Nr 209, poz.1744).