Raport 2/2017

13.01.2017 18:45

Rezygnacja członków Rady Nadzorczej Banku Pekao S.A.

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ("Bank") informuje o  rezygnacji: Gianni Papa, Massimiliano Fossati, Laury Stefanii Penna i Doris Tomanek z  funkcji członków Rady Nadzorczej Banku pod warunkiem i ze skutkiem na dzień: (i) pośredniego zbycia przez UniCredit S.p.A. ("UniCredit") 52.494.007 (pięćdziesięciu dwóch milionów czterystu dziewięćdziesięciu czterech tysięcy i siedmiu) akcji Banku na rzecz Powszechnego Zakładu Ubezpieczeń S.A. oraz (ii) bezpośredniego zbycia przez UniCredit 26.247.003 (dwudziestu sześciu milionów dwustu czterdziestu siedmiu tysięcy i trzech) akcji Banku na rzecz Polskiego Funduszu Rozwoju S.A.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 p. 21 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.