Raport 9/2007

09.01.2007

Wprowadzenie akcji Banku serii F do obrotu giełdowego na rynku podstawowym GPW oraz data pierwszego notowania akcji po asymilacji

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ('Bank') podaje do wiadomości, iż w dniu 9 stycznia 2007 r. Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ('GPW'), na podstawie uchwały nr 13/2007, postanowił wprowadzić z dniem 10 stycznia 2007 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym 32.509 (słownie: trzydzieści dwa tysiące pięćset dziewięć) akcji zwykłych na okaziciela serii F Banku, o wartości nominalnej 1 złoty każda, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. ('KDPW') kodem 'PLPEKAO00271' pod warunkiem dokonania przez KDPW ich asymilacji z akcjami będącymi w obrocie giełdowym oznaczonymi kodem 'PLPEKAO00016' w dniu 10 stycznia 2007 r.

Akcje serii F obejmowane są przez członków kierownictwa Banku w ramach Programu Motywacyjnego, zgodnie z uchwałami NWZ Banku z dnia 25 lipca 2003.

Par. 34 ust. 1 pkt 2, 4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych