Raport 9/2010

18.01.2010

Odstąpienie od przekazania skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2009 r. oraz decyzja o publikacji szacunków wybranych danych finansowych Grupy kapitałowej Banku po IV kwartale 2009 r.

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki S.A. ("Bank") informuje, iż dostosował swój kalendarz finansowy do wymogów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, w związku z czym Bank odstępuje od przekazania skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2009r.

Jednocześnie Bank informuje, że w dniu 3 marca 2010r. opublikuje szacunki wybranych danych finansowych Grupy kapitałowej Banku po IV kwartale 2009r.

Podstawa prawna: § 103 ust. 2 oraz § 5 ust. 1 pkt 25 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.