Raport 23/2013

12.06.2013

Powołanie członka Rady Nadzorczej Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna informuje, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie Banku Pekao S.A. w dniu 12 czerwca 2013r. powołało p. Małgorzatę Adamkiewicz na członka Rady Nadzorczej na bieżącą wspólną kadencję.

Skład Rady Nadzorczej Banku Pekao S.A.:

Jerzy Woźnicki - Przewodniczący Rady Nadzorczej

Roberto Nicastro - Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej,

Leszek Pawłowicz - Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej,

Alessandro Decio - Sekretarz Rady Nadzorczej,

Małgorzata Adamkiewicz - Członek Rady Nadzorczej,

Paweł Dangel - Członek Rady Nadzorczej,

Laura Penna - Członek Rady Nadzorczej,

Wioletta Rosołowska - Członek Rady Nadzorczej,

Doris Tomanek - Członek Rady Nadzorczej.

Życiorys Małgorzaty Adamkiewicz

Doktor nauk medycznych. Absolwentka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, posiada specjalizację pierwszego i drugiego stopnia z chorób wewnętrznych oraz specjalizację z endokrynologii. Absolwentka The Stockholm School of Economics Executive Educations.

Przebieg pracy zawodowej:

W latach 1991 - 2002 pracowała w Klinice Endokrynologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Warszawie.

Od początku istnienia do chwili obecnej zawodowo związana z Grupą Adamed - polską firmą farmaceutyczno-biotechnologiczną, która jest liderem na krajowym rynku leków nowej generacji. Sprawuje szereg funkcji w spółkach wchodzących w skład Grupy. Jest Wiceprezesem Zarządu Zakładu Farmaceutycznego Adamed Pharma S.A., Wiceprezesem Zarządu Adamed Sp. z o.o., Członkiem Rady Nadzorczej w Adamed Consumer Healthcare S.A. oraz Przewodniczącą Rady Nadzorczej Pabianickich Zakładów Farmaceutycznych Polfa S.A. Od 2006 r. nieprzerwanie pełni funkcję Dyrektora Generalnego Grupy Adamed, której jest też współwłaścicielem.

Funkcje pełnione w organach spółek kapitałowych i innych organizacjach:

• Członek Rady Nadzorczej IPOPEMA Securities S.A.

• Członek Rady Nadzorczej Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Farmaceutycznego

• Członek Polskiej Rady Biznesu

• Członek Światowego Towarzystwa Endokrynologicznego

Według złożonego oświadczenia Pani Małgorzata Adamkiewicz nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności Banku Pekao S.A. i nie jest wpisana do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie ustawy o KRS.

Podstawa prawna: § 5.1 p. 22 i § 28   Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim. (Dz.U. Nr 33, poz. 259)