Raport 1/2015

11.03.2015

Informacja o niestosowaniu przez Bank Pekao S.A. Zasady nr I.12 oraz Zasady nr IV.10 ppkt.2 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych"

Zarząd Banku Pekao S.A., działając zgodnie z § 29 ust. 3 Regulaminu GPW informuje o niestosowaniu w czasie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku Pekao S.A. za rok 2014 Zasady nr I.12 oraz Zasady nr IV.10 ppkt.2 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW", zgodnie z którą Bank powinien zapewnić akcjonariuszom możliwość uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu przy wykorzystaniu środków komunikacji elektronicznej.

Zarząd Banku Pekao S.A. podjął decyzję o niedopuszczeniu udziału w tym Walnym Zgromadzeniu przy wykorzystaniu środków komunikacji elektronicznej mając na uwadze brak możliwości zapewnienia przez Bank warunków technicznych niezbędnych do prawidłowej identyfikacji akcjonariuszy oraz zachowania odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa komunikacji elektronicznej w trakcie obrad Walnego Zgromadzenia Banku, w tym w szczególności, w procesie głosowania na Walnym Zgromadzeniu.

W przypadku spełnienia warunków technicznych niezbędnych do udziału w Walnym Zgromadzeniu przy wykorzystaniu środków komunikacji elektronicznej, Zarząd Banku Pekao S.A., zwołując Walne Zgromadzenie w przyszłości, podejmie decyzję o dopuszczeniu udziału w Walnym Zgromadzeniu przy wykorzystaniu środków komunikacji elektronicznej.

Jednocześnie Zarząd Banku Pekao S.A. informuje, że obrady Walnego Zgromadzenia będą transmitowane w sieci Internet.

Podstawa prawna: § 29 ust. 3 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.