Raport 66/2010

22.10.2010

Otwarcie postępowania likwidacyjnego spółki zależnej Holding Sp. z o.o.

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ("Bank") informuje, że w dniu 20 października 2010 roku Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników Holding Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ulicy Marynarskiej nr 10 (00-976 Warszawa), wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Miasta Stołecznego Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego KRS pod numerem 0000030763, REGON 013161919, NIP 521-29-29-329 ("Spółka"), której Bank jest jedynym wspólnikiem, podjęło Uchwałę nr 1 o rozwiązaniu Spółki oraz o otwarciu likwidacji Spółki z dniem podjęcia uchwały, jak również na mocy Uchwały nr 2 powołało likwidatorów Spółki - pana Artura Andrzeja Czyża, pana Roberta Piotra Rajczakowskiego i pana Rafała Mikołaja Pac - Pomarnackiego, dotychczasowych członków Zarządu Spółki.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 24 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.