Raport 33/2020

26.05.2020 21:11 Bieżące ESPI

Korekta raportu bieżącego nr 33/2020 – Uchwały Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna („Bank”) przekazuje korektę raportu bieżącego nr 33/2020 z dnia 23 maja 2020 r. zatytułowanego „Uchwały Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna”. Przyczyną korekty jest zidentyfikowanie omyłki pisarskiej w załączniku do powyższego raportu bieżącego o tytule „Uchwały podjęte przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna w dniu 22 maja 2020 r.”, w części obejmującej informację o treści Uchwały nr 42 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna w sprawie powołania członka Rady Nadzorczej Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna na nową wspólną kadencję z uwzględnieniem oceny spełnienia wymogów odpowiedniości.

Korekta polega na poprawieniu omyłki pisarskiej w § 1 opublikowanej treści powyższej uchwały w nazwisku osoby powołanej, poprzez zastąpienie błędnie podanego nazwiska „Sabina Bigos-Jaworska” prawidłowym nazwiskiem „Sabina Bigos-Jaworowska”.

Było:

Działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 13 pkt 14 Statutu Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna, Zwyczajne Walne Zgromadzenie powołuje Panią Sabinę Bigos-Jaworską na członka Rady Nadzorczej na okres wspólnej kadencji, trwającej trzy lata, rozpoczynającej się dnia 23 maja 2020 roku”.

Powinno być:

Działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 13 pkt 14 Statutu Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna, Zwyczajne Walne Zgromadzenie powołuje Panią Sabinę Bigos-Jaworowską na członka Rady Nadzorczej na okres wspólnej kadencji, trwającej trzy lata, rozpoczynającej się dnia 23 maja 2020 roku”.

W załączeniu do niniejszego raportu bieżącego Bank przekazuje skorygowaną o powyższy fragment informację o treści Uchwały nr 42 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna w sprawie powołania członka Rady Nadzorczej Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna na nową wspólną kadencję z uwzględnieniem oceny spełnienia wymogów odpowiedniości.

Podstawa prawna: § 15 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. 2018 poz. 757).