Raport 25/2020

13.05.2020 21:15 Bieżące ESPI

Kandydat do Rady Nadzorczej Banku Pekao S.A.

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie – informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna („Bank") informuje, że w związku ze zwołanym na dzień 22 maja 2020 r. Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniem Banku, akcjonariusz Banku – Aviva Otwarty Fundusz Emerytalny Aviva Santander, reprezentowany przez Aviva Powszechne Towarzystwo Emerytalne Aviva Santander S.A., zgłosił kandydaturę Pana Andrzeja Konopackiego na członka Rady Nadzorczej Banku.

Życiorys powyższego kandydata stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Zgodnie z przepisami prawa, powołanie członków Rady Nadzorczej Banku jest możliwe po wcześniejszym przeprowadzeniu oceny odpowiedniości.

Podstawa prawna: § 19 ust. 1 pkt 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim