Raport 27/2020

20.05.2020 21:14 Bieżące ESPI

Projekt uchwały na Zwyczajne Walne Zgromadzenie Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna zgłoszony przez akcjonariusza

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie – informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna („Bank”) informuje, że w dniu 20 maja 2020 roku Powszechny Zakład Ubezpieczeń S.A. z siedzibą w Warszawie, jako akcjonariusz Banku reprezentujący co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Banku, zgłosił projekt uchwały Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku zwołanego na dzień 22 maja 2020 roku. Zgłoszony projekt uchwały dotyczy punktu 14. porządku obrad powyższego Zgromadzenia (Przyjęcie „Polityki Wynagrodzeń Członków Rady Nadzorczej i Zarządu Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna.”).

Wniosek akcjonariusza oraz projekt uchwały stanowią załączniki do niniejszego raportu.

Porządek obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku opublikowany w raporcie bieżącym nr 23/2020 z dnia 30 kwietnia 2020 roku pozostaje bez zmian.

Podstawa prawna: § 19 ust. 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. 2018 poz. 757).