Raport 112/2008

23.12.2008

Umorzenie obligacji imiennych Serii A51 wyemitowanych przez Bank BPH S.A. z których zobowiązania Bank Polska Kasa Opieki S.A., przejął jako następca prawny Banku BPH S.A.

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki S.A ("Bank") informuje, iż w dniu 23 grudnia 2008 roku Bank działając na podstawie art. 25 ustawy z dnia 29.06.1995 r. o obligacjach (Dz.U. z 2001 r. Nr 120, poz.1300, z późn.zm.) w związku z pkt 8.2 i pkt 12.1 Prospektu Emisyjnego Obligacji 5-letnich na okaziciela Serii A51 Banku BPH S.A., umorzył 318 457 (trzysta osiemnaście tysięcy czterysta pięćdziesiąt siedem) obligacji imiennych Serii A51 Banku BPH S.A., z czego:
127 060 (sto dwadzieścia siedem tysięcy sześćdziesiąt) Obligacji Serii A51 zostało umorzonych w ramach ich nabycia przez Bank przed terminem wykupu;
191 397 (sto dziewięćdziesiąt jeden tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt siedem) Obligacji Serii A51 zostało umorzonych w ramach ich nabycia przez Bank w dniu wykupu.

§ 5 ust. 1 pkt 12 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych